Actief of juist ontspannen?

Kiest u voor een actieve vakantie of juist een relax-vakantie? Voor beide is ons vakantiehuis het perfecte vertrekpunt. U kunt in de directe omgeving van het huis heerlijk wandelen en van de natuur genieten. Een weldaad van rust zal u helemaal doen ontspannen. Voor de rustzoeker heerlijk genieten dus.

Maar ook de actieve vakantieganger komt hier zeker aan zijn trekken. In de directe omgeving en ook iets verder weg van ons vakantiehuis is er een overvloed aan activiteiten en bezienswaardigheden. In de entreehal van het huis vindt u op het prikbord informatie over bijvoorbeeld mountainbiken en kanoën in de directe omgeving.

Maar ook net even iets verder weg kunt u heel actief bezig zijn. U hoeft zich echt geen moment te vervelen. Hieronder staat een kleine opsomming van de meest interessante activiteiten of bezienswaardigheden. De keuze is aan u!

Natuur

 • Adršpach (35 km) – Vreemde rotsformaties en een bijzonder landschap
 • Ceský ráj (60 km) – Ook wel het Boheems Paradijs genoemd, groot natuurgebied ten westen van de steden Turnov en Jicin met de meest fantastische zandsteenformaties tussen beboste hellingen en met bijna als mijlpaal in het Boheems Paradijs de ruïne van de burcht Trosky.

Steden

 • Trutnov (25 km) – Winkels, diverse supermarkten, restaurants, fietsverhuur, overdekt zwembad, sauna. Deze plaats is absoluut een aanrader en zeker een bezoek waard.
 • Praag (100 km) – De hoofdstad van de Tsjechische Republiek, ondergaat op dit moment een periode van grote verandering, nadat zij opnieuw een vrije wereldstad in centraal Europa is geworden. Deze magische stad met twee miljoen inwoners, is gevestigd aan beide oevers van de rivier de Moldau, die in noordelijke richting door het hart van de stad stroomt. Praag is, net als Rome, gebouwd op vijf heuvels en verwikkeld in het mysterie van een glorieus en tragisch verleden. Sinds de middeleeuwen staat Praag bekend als een van de mooiste steden van de wereld. De geschiedenis van Praag is al elf eeuwen lang verstrengeld met die van Europa. Ondanks het hoofdstedelijke karakter, welk kan worden afgeleid uit het breed scala aan architectonische stijlen, heeft de stad haar puur Tsjechische aard behouden. Sinds de 14e eeuw is Praag al een hoofdstad, waarbij andere steden in centraal Europa worden voorbijgestreefd in pracht.

Dierentuin

 • Dvûr Kralové (30 km) – Prachtige dierentuin met safaripark.

Golfen

Golfen kunt u in verschillende plaatsen, zoals:

 • Prosenece (5 km) – Golfbaan
 • Mlade Buky (15 km) – Grote golfbaan en skipiste

Wintersport

Het Reuzengebergte is bij uitstek geschikt voor wintersportactiviteiten, onder meer in:

 • Benecko (8 km) – Skigebied, tevens mooi fiets- en wandelgebied met diverse restaurants
 • Janské Lázne (10 km) – Skioord, minigolf
 • Mlade Buky (15 km) – Skipiste en grote golfbaan
 • Pec pod Snezkou (25 km) – Skioord en de berg Snezka met de hoogste top (1.602 meter)

Watersport

Ook in de zomer is Tsjechië een geliefde vakantiebestemming waar u heerlijk kunt zwemmen of kanoën.

 • Bergstadje Vrchlabi (3 km) – Trein/busstation, museum en zwemmen in meer. Twee kilometer ten oosten van Vrchlabi (langs wegnr. 14) bevindt zich een klein vliegveldje voor (zweef)rondvluchten.
 • Spindleruv Mlyn (15 km) – Stuwmeer, zomerrodelbaan, kanoverhuur en skioord, Yellowpoint voor sportieve aktiviteiten, groot binnenzwembad.

Wandelen en fietsen

Door de prachtige natuur is de regio erg geschikt om te wandelen en fietsen.

 • Benecko (8 km) – Mooi fiets- en wandelgebied met diverse restaurants en een skigebied.

Polen

Ook buurland Polen (30 km) is een leuke bestemming voor uitstapjes.