Ontspannen in Dolní Lánov

Ons vakantiehuis in Tsjechië is gelegen aan de voet van het Reuzengebergte, in een klein dorpje dat Dolní Lánov heet. Het dorpje Lanov ligt ongeveer 3 km van Vrchlabi, de toegangspoort van het Reuzengebergte.

Het is in de zomer heerlijk warm en in het winterseizoen kunt u gebruik maken van de diverse skipistes die in de nabije omgeving te vinden zijn. Het is een mooie wandelomgeving, omringd door kuuroorden, mountainbike afdalingen, skigebieden en schitterende langlaufroutes. 

Begane grond

De woning is recentelijk geheel vernieuwd (7 x 15 m). Er is een grote woonkamer inclusief keuken aanwezig (42 m2).

De woonkamer is voorzien van een houtkachel en een grote eethoek voor 8 personen. Daarnaast vindt men in de woonkamer twee 2-zitsbanken en een boekenkast. Er is een televisie met alle gangbare Nederlandse zenders, videorecorder (er zijn diverse videobanden aanwezig voor kinderen en volwassenen), geluidsinstallatie met cd-speler en draadloos internet.

In de keuken vindt u een groot keukenblok inclusief koelkast, elektrisch fornuis en een pannenset met bestek en serviesgoed. Onderstaande voorzieningen zijn aanwezig op de begane grond:

 • entreehal
 • apart toilet
 • riante doucheruimte met wasbak
 • grote kamer met keuken en houtkachel

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping vindt u drie grote slaapkamers.

Slaapkamer 1

Grote kamer voorzien van drie éénpersoonsbedden (afmeting: 90 x 200 cm) en een kinderbed. De éénpersoonsbedden kunnen tegen elkaar aan gezet worden als tweepersoonsbed.

Slaapkamer 2

Grote kamer, voorzien van drie éénpersoonsbedden (afmeting 90 x 200 cm).

Slaapkamer 3

Kleinere kamer voorzien van twee éénpersoonsbedden (afmeting 90 x 190 cm).

De kamers beschikken allemaal over twee stoelen en een garderobe plus legkasten om eventuele koffers en kleding te plaatsen. Er zijn voldoende sanitaire voorzieningen en op iedere kamer is er een wasbak met bijbehorende spiegel. Stopcontacten zijn bij iedere slaapgelegenheid voldoende aanwezig. Wat zeker niet mag ontbreken is de elektrische verwarming op iedere kamer.

Op de grote overloop bevinden zich diverse opbergkastjes. Daarnaast is er een aparte douche met wasbak en spiegel. Tot slot is er ook een apart toilet te vinden.

Beddengoed / linnengoed

Iedere slaapkamer is voorzien van schone dekbedden en hoofdkussens. Bij aankomst zijn de bedden al opgemaakt. Dit kan eventueel naar keuze veranderd worden door telefonisch of per e-mail door te geven dat men hier geen gebruik van wenst te maken. U zorgt in dit geval voor eigen bed- en linnengoed.

Buiten

Het vakantiehuis is ruim, maar ook buiten is voldoende ruimte zodat iedereen zich kan vermaken. Vanuit het huis komen de tuindeuren uit op een ruim terras met een grote tafel voor 8 personen en barbecue.

Kinderen kunnen naar hartelust spelen in de grote tuin en in het wild stromende bergriviertje genaamd De Elbe. In de tuin vindt u een grote trampoline en een badminton/volleybalveldje. Elk kind kan hier heel wat uurtjes doorbrengen.

Tevens is er een ruime carport bijgeplaatst zodat u uw auto overdekt kunt parkeren. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een perfecte vakantie te beleven.

 • buitenterras
 • grote tafel met 8 stoelen
 • barbecue
 • grote tuin en riviertje
 • trampoline
 • badminton-/volleybalveldje
 • carport

Extra huis te huur

Wanneer u met twee families naar dit mooie plekje op vakantie zou willen gaan, is er eventueel een mogelijkheid om er een tweede vakantiehuis in Tsjechië bij te huren. Dit huis staat ongeveer 25 meter van onze vakantiewoning af en is eveneens geschikt voor verhuur tot 8 personen. Wilt u hier meer over weten, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.